Wenceslas, piata de shopping din Praga

Orasul are un farmec aparte ce trebuie “gustat” din plin, iar o plimbare pe strazile sale este cea mai buna alegere - asa vei afla povestea elegantei capitale si nu vei rata ocazia de a admira obiectivele turistice importante.

Pont: Opteaza pentru un hotel aflat cat mai aproape de malul raului Vltava. Preturile sunt putin mai ridicate, insa este o amplasare strategica ce iti permite sa ai acces rapid la cele mai importante atractii turistice si la centrul istoric.

5 atractii pe care nu trebuie sa le ratezi

1. Piata Orasului vechi (Staroměstské náměstí)
Una dintre cele mai importante piete ale capitalei, Old Town Square, te poarta inapoi in timp cu 6-700 de ani si pare sa concentreze tot farmecul orasului intr-un singur loc.
Cladirile elegante imbina armonios stilul romanic, baroc si gotic iar in centrul pietei se afla statuia lui Jan Hus, teolog reformator ceh, ridicata in anul 1915.

2. Castelul Praga
Daca vizitezi capitala, automat vizitezi si Castelul, un complex de cladiri elegante, biserici, fortificatii, muzee, galerii de arta, turnuri si palate. Cu toate ca te poti plimba in curte si prin gradini gratuit, vizita nu poate fi completa pana nu admiri Expozitia de armuri si obiecte vestimentare medievale de pe Golden Lane sau interioarele luxoase ale Basilicii Sf. George si Catedralei Sf. Vitus. Un bilet ce permite acces nelimitat in intregul complex costa in jur de 14 euro.

3. Teatrul National
Asezata pe malul raului Vltava, superba cladire este construita in stilul neo-renascentist si reprezinta o importanta institutie culturala pentru cehi. Aici sunt gazduite atat spectacole de teatru cat si piese de opera, balet sau concerte. Atat designul interior cat si cel exterior impresioneaza prin eleganta, iar in zilele insorite acoperisul auriu al teatrului straluceste din departare. Oaspetii sai sunt sfatuiti sa se imbrace smart casual, iar fumatul este interzis in toate incintele.

4. Podul Charles
In inima orasului se afla aceasta constructie datata din secolul XIV ce face legatura intre orasul vechi si Mala Strana, un superb cartier situat pe malul vestic al Vltavei. A fost cladit la ordinul regelui Charles al IV-lea, iar in prezent ofera turistilor o priveliste spectaculoasa. Sub el se unduiesc apele raului Vltava, iar pe fiecare parte pot fi admirate probabil cele mai cochete cladiri din Cehia.

5.Piata Wenceslas
Mai vibranta ca Piata Orasului Vechi si la numai 5 minute de mers pe jos, Wenceslas este de fapt un bulevard de circa 750 de metri unde se afla majoritatea hotelurilor luxoase, magazinele chic sau restaurantele cochete. Aflata in Nove Mesto (“orasul nou”), piata este bine conectata cu restul orasului datorita magistralelor de metrou Mustek si Muzeum.
O plimbare aici se poate incheia cu o cina delicioasa la unul din localurile din zona caci sigur ai de unde alege: modernul COMO, Vytopna Railway Restaurant, Nebe Wenceslas Square (ideal pentru fumatori, nu si pentru familii – caci limita de varsta e de 18 ani), Triton cu superbul sau decor si U Ceskych Panu Medieval Restaurant, un loc perfect pentru a gusta mancare traditionala ceha sau preparate medievale.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com