Copenhaga, o capitala putin diferita

Începe vizita cu statuia Little Mermaid şi bucură-te de seri romantice în Grădinile Tivoli! Muzeul Naţional găzduieşte descoperiri arheologice într-un conac din secolul XVIII, în timp ce plăcerile atemporale prosperă în Muzeul Erotica, iar sculpturile clasice domină Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek. Alege o plimbare pe canale sau explorează străzile pe bicicletă şi învaţă istoria berii la Muzeul Carlsberg! La Centrul Danish Design ai ocazia de a vedea creaţii moderniste în spatele geamurilor fumurii. Prin folosirea unor ecrane interactive, vei vizualiza 100 de ani de design modern danez care se aplică pentru mobilierul şi artele decorative. Există, de asemenea, o cafenea şi magazin al muzeului.

Strada Strøget este în pas cu moda, fiind presărată cu magazine de bijuterii şi haine. Brand-urile locale de modă le găseşti pe Strada Købmagergade, iar produse second hand pe Strada Pisserenden. Obiecte de artă sunt expuse în magazinele de pe strada Bredgade, iar chilipirurile sunt prezente pe strada Grønnegade. Înființată în anul 1775, fabrica de porțelanuri Royal Copenhagen produce cel mai fin porţelan din Danemarca, de mai mult de două secole. Este renumită pentru modelul sau clasic, dar minunat deopotrivă, Blue Fluted, care este produs aici încă de la înfiinţare. Magazinul acesteia se află pe strada Amagetorv.

Concertele în aer liber au loc în Grădinile Tivoli, iar spectacolele de balet clasic se organizează la Tivoli Concert Hall. Bucură-te de muzica la Casa Operei şi în bisericile care găzduiesc recitaluri! Jazz-ul face parte din cultura oraşului, iar cele mai spectaculoase concerte au loc la Festivalul anul de Jazz. Petrecăreţii nocturni se întâlnesc casele tradiţionale de bere şi în cluburile de dans din Østerbro. Locuitorilor le place să iasă târziu din casă aşa că e posibil să dansezi singur dacă vei ajunge în club înainte de miezul nopţii.

Mâncărurile din bucătăria internaţională se alătură delicateselor tradiţionale daneze în restaurantele cu stele Michelin şi în cafenele. Gustă sushi şi hering în restaurantul la modă Pilestroede, chiar lângă Strøge. Ia masa în aer liber pe chei, la restaurantul Nyhavn şi gustă mâncarea thailandeză la Grădinile Tivoli! După explorarea oraşului, bucură-te de un sandwich umplut cu hering la o cafenea în bulevardul pitoresc Gråbrødretorv!

Ce poţi face în sezonul toamnă-iarnă în Copenhaga

1. Teatrul Fairytale prezintă muzicalul Hercules. 90 tinere talente delectează atât copiii, cât şi adulţii cu piese pline de umor şi suspans, scene impresionante de dans şi cântece.

2. Clovnul de renume internaţional Marta Carbayo va avea spectacol la Muzeul Circului. Este cunoscut pentru abilităţile ei uimitoare de a mima.

3. Planetariul Tycho Brahe este un tratament pentru copii şi adulţi cu un cinematograf IMAX 3D (filmele sunt prezentate pe un ecran de 1.000 de metri pătraţi); există şi o expoziţie permanentă care vă permite să vă apropiaţi de planetele şi de stelele noastre din univers.

4. Tivoli este locul ideal pentru cumpărături, mese şi distracţie, aflat în apropierea hotelurilor. Plimbă-te prin Piaţa de Crăciun şi savurează băutura “gløgg & æbleskiver” fierbinte şi picantă preparată din vin roşu, însoţită de prăjituri servite cu zahăr şi gem. Vizitează unul dintre cele 20 de restaurantele care oferă un prânz tradiţional danez de Crăciun, cu hering murat, pate de ficat, chifteluţe.

5. Dacă simţi nevoia de a te dezlănţui, apoi o excursie de o zi în Christiania este un mod minunat de a experimenta o latură foarte diferită a Copenhagăi. Christiania este o comuna situată la doar 10 minute mers pe jos de centrul oraşului. Găzduieşte un amestec eclectic de oameni, galerii de artă şi standuri cu tot felul de produse. Se spune că aici nu există legi, toată lumea este liberă şi îşi expune spiritul artistic în picturi, sculpturi, concerte live şi spectacole de teatru.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com