Castelele de pe Valea Loirei

Castelul Chambord - Chambord, de langa Parc de Chambord, este cel mai mare castel din Valea Loarei, fiind foarte usor de recunoscut datorita arhitecturii sale specifice perioadei renasterii franceze, cu motive decorative gotice si elemente ale renasterii italiene. Capodopera a fost, initial, construita de regele Francois I ca o cabana de vanatoare. Cu toate ca atunci cand te gandesti la o cabana de vanatoare iti imaginezi o incapere simpla, din lemn, cand vine vorba despre cabanele regilor, lucrurile stau putin altfel. Fatada sa impresionanta contine 800 de coloane sculptate, cu 11 tipuri de turnuri diferite, menite sa aminteasca de Constantinopol. Nici cele 440 de camere, 365 de seminee si 84 de scari nu sunt mai putin uluitoare. Castelul a stat mult timp in ruine, pana cand guvernul francez s-a ocupat de restaurarea sa.

Castelul d’Usse - Situat la margine padurii Chinon, pe malul fluviului Indre, este imaginea clasica a povestilor Disney. Ruinele castelului au fost achizitionate de catre Jean V de Bueil, un capitan general al lui Charles al-VII-lea, care a inceput reconstructia cladirii in 1460. Acoperisurile albastre, numeroasele turnuri marete si peretii de piatra alba ii accentueaza frumusetea. In interiorul zidurilor sale exista o curte deschisa si gradini mari cu terase, cu vedere peste vale. Se spune ca scriitorul Perrault a fost inspirat de aspectul castelului d’Usse atunci cand a scris celebra poveste “Frumoasa din padurea adormita”.

Castelul Blois - Construit intre secolele XIII si XVII, castelul este localizat chiar in orasul Blois, cunoscut ca fiind locul de nastere al regelui Ludovic al XII-lea si resedinta principala a Mariei de Medici, sotia lui Henri al IV-lea. Castelul are o istorie lunga si proeminenta, iar arhitectura renascentista si imprejurimile pitoresti fac acest loc unul memorabil. De asemenea, castelul joaca un rol important si in cunoscuta serie “Cei Trei Muschetari” a lui Alexandre Dumas, fiind un refugiu principal pentru unii dintre cei mai puternici regi al Frantei.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com