Statiuni de top Bulgaria

Bulgaria este o tara relativ mica situata in partea de sud-est a Peninsulei Balcanice. Chiar daca nu este de mari dimensiuni, are multe de oferit pentru turisti in orice perioada a anului.

In timpul verii, unele dintre destinatiile de top din Bulgaria sunt statiunile de la Marea Neagra. Verile din Bulgaria sunt fierbinti si uscate, cu o temperatura medie de aproximativ 25 de grade Celsius. Temperatura apei marii variaza intre 20 si 24 de grade, iar in unele zile, de obicei in perioada lunii August, ajunge pana la 26 de grade.

Aceste temperaturi, impreuna cu multe plaje minunate fac Bulgaria sa fie o locatie ideala pentru o vacanta traditionala la plaja pe care majoritatea oamenilor o aleg in timpul verii. Unele dintre destinatiile de top de pe coasta Marii Negre sunt Nisipurile de Aur, vacanta Albena si Sf Constantin si Elena la nord, si Sunny Beach, Sveti Vlas, Nessebar si Pomorie la sud. Toate statiunile sunt la aproximativ 20 de minute de cele mai apropiate aeroporturi, Varna pentru statiunile din Nord si Burgas pentru cele din Sud.

Plajele acestor destinatii sunt foarte curate si au primit Steagul Albastru de la reprezentantii Uniunii Europene pentru siguranta si curatenie. Statiunile sunt la fel dezvoltate si exista numeroase optiuni de divertisment disponibile – parcuri de distractii cu apa, activitati pe apa, ski jet si multe altele.

Daca vizitati Bulgaria in timpul iernii, statiunile montane din aceasta tara frumoasa cu siguranta merita sa fie vizitate. Bulgaria are patru domenii mari si pitoresti montane – Balcani, Rodopi, Rila si Pirin si toate dintre ele impartasesc un climat similar cu ninsori abundente iarna. Statiunile din muntii Bulgariei sunt ideale pentru snowboarding, ski sau daca doriti, pur si simplu sa va bucurati de frumusetea naturii.

Destinatiile de top pentru vacantele de iarna din Bulgaria sunt statiunile Borovetz, Pamporovosi Bansko. In timp ce statiunile de vara dispun de hoteluri de mari dimensiuni, statiunile de iarna arata un pic diferit. Cele mai multe dintre hotelurile de la munte sunt confortabile, hoteluri mici, de familie sau ansambluri de case mici. Binenteles ca exista si hoteluri mari, dar majoritatea celor pe care le puteti inchiria sunt in hoteluri de dimensiuni mai mici.

In timpul primaverii si toamnei vremea nu este foarte buna nici pentru plaja si nu exista nici zapada, dar chiar si asa Bulgaria are multe de oferit turistilor. Tara are o istorie foarte bogata si puteti gasi aici multe atractii si evenimente culturale. Unul dintre evenimentele cele mai importante au loc in timpul primaverii, acesta fiind colectarea petalelor de trandafir care apoi vor fi transformate in ulei chiar in fata dumneavoastra. Acest eveniment are lor la inceputul lunii mai si este foarte popular printre vizitatorii din intreaga lume.

Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafir din Europa, iar acest evenimt face sa merite o vacanta acolo primavara. Tone de petale de trandafir sunt culese manual intr-o perioada foarte scurta de doar cateva zile si exista mai multe parade si concursuri pentru „Regina Trandafirilor”.

Unele dintre destinatiile de top care pot fi vizitate in timpul oricarui anotimp, sunt statiunile balneare din Bankya, Velingrad si multe altele. Bulgaria este in mod natural bogata in izvoare minerale si cele mai multe statiuni balneare sunt construite la munte.

Bulgaria este o destinatie populara pentru calatorii din Europa si Orientul Mijlociu din cauza diversitatii peisajului, preparatelor delicioase, oamenilor prietenosi si a bogatului patrimoniu cultural. Chiar daca este mica, este o tara frumoasa pe tot timpul anului si cu siguranta merita vizitata.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com