Obiective turistice Praga

O plimbare de weekend prin centrul orasului Praga incepand din Old Town Square si apoi printre stradutele de piatra, admirand casutele cu o deosebita arhitectura, bisericile in stil baroc si gotic, turnurile medievale de unde veti avea o imagine de perspectiva a orasului… Sunt suficiente doar 2-3 zile pentru a vizita Praga. Majoritatea obiectivelor le veti gasi in apropierea centrului vechi, asa ca vor fi usor de parcurs. Veti avea nevoie de 1-2 zile pentru a va plimba prin Praga si 1 zi pentru a vizita muzeele. Un oras foarte primitor cu turistii pentru ca in centrul vechi veti vedea multe indicatoare cu locurile pe care le puteti vizita si din loc in loc sunt oameni imbracati in armuri care va ofera informatii turistice.

Trebuie sa incercati: mancarea traditionala ceha, supa de usturoi si berea locala: Budweiser (Budwar) si Pilsner Urquel. Sa fiti totusi atenti si la preturi: la unele restaurante din centrul vechi va poate costa de 2 ori mai mult decat la cele aflate usor mai departe de centrul vechi.

Cautati cazare in Praga la hotelurile situate in apropierea centrului vechi. Cateva hoteluri pe care le recomandam: Hotel Kavalir, Hotel Kafka, Aparthotel Amadeus sau Hostel Museum Inn.

Drumul ce continua de la podul Charles pana la Castelul din Praga este plin cu restaurante, magazine de bijuterii si numeroase magazine de suveniruri de unde puteti cumpara magneti, papusi Matryoshka, tricouri si multe alte maruntisuri.

Atmosfera romantica din Praga se datoreaza raului Vltava, dar si aspectului medieval pastrat in centrul vechi. Plimbati-va si in parcurile din Praga amenajate pe dealuri si veti avea o vedere panoramica a orasului cu numeroasele poduri care trec peste raul Vltava. Cele mai frumoase panorame asupra orasului Praga le puteti admira de la: Metronom sau din parcul de la cimitirul Vysehrad.

Ce sa vizitezi in Praga:

- Podul Charles
- Centrul Vechi din Praga
- Parcul si cimitirul Vysehrad
- Castelul din Praga
- Parcul Letna
- Gradina Botanica din Praga
- Powder Tower
- Ceasul Astronomic
- Palatul Lobovicz
- Muzeul Comunismului
- Muzeul Kafka
- Parcul de pe dealul Petrin
- Cartierul evreiesc
- Palatul Schwartzenberg