Obiective turistice in Florenta

Obiective turistice in Florenta. Ai in plan sa ajungi in Florenta? Ai fost deja in Florenta si vrei sa vezi daca ai vizitat principalele atractii? Vrei sa revi in Florenta pentru o incursiune in cultura orasului? Esti pur si simplu un turist curios care vrea sa stie ce are de oferit un oras ca Florenta? Daca raspunsul este ‘da’, inseamna ca urmatoarele repere turistice sunt pentru tine!

Cea mai buna gelaterie (laborator de inghetata) din orasului se numeste Vivoli si se afla langa Santa Croce de stiut: o cupa este mai onvenabila decat un inghetata la con; se pot alege dimensiuni diferite de cupe si arome diferite.

Biserica franciscana situata in partea estica a orasului aici se gasesc nenumarate picturi si opere de arta, inlusiv fresce ale lui Giotto aici au fost inmormantate personalitati precum Michelangelo, Machiavelli si Galileo. Sfat: Intrarea in biserica include si vizita la un muzeu usor de ratat, numit Capela dei Pazzi de vis-a-vis.

Ar trebui sa vizitezi Bargello chiar daca nu esti un fan al sculpturilor, pentru ca poti gasi numeroase camere frumoase ce gazduiesc arte aplicate este cea mai importanta galerie a Italiei ce detine opere de arta in stil gotic, renanscentist sau sculpturi; opere ale lui Michelangelo si Donatello.

Nu trebuie sa ratezi Piata Centrala, o piata mixta si foarte mare in care se vind fructe, legume, ulei de masline si duzine de specialitati culinare. Sfat: Piata Centrala este inchisa Duminica si dupa ora 14.00m zilnic, cu exceptia zilei de Sambata.

“Picturile de aici au schimbat cursul isoriei” – Luca Finrandi, general manager al Hotelului Helvetina &Bristol. Fresce inedite din secolul 15, opere ale lui Masaccio si Masolino.

Nu rata Cappellone degli Spagnoli, o capela de langa biserica Santa Maria Novella a doua cea mai mare biserica a orasului dupa Santa Croce. Pictura din secolul al 15-lea a lui Masaccio este una dintre cele mai importante ale orasului. Aici mai poti admira si alte fresce renanscentiste uimitoare admirand un excelent muzeu de mici dimnsiuni. Aici se afla sculptura “David” a lui Michelangelo si opera sa neterminata “Slaves” , dar si cateva picturi inclusiv opere ale lui Botticelli. Sfat: incerca sa ajungi mai devreme pentru a evita cozile sau rezerva-ti din timp biletele.

Aici poti gasi cripte si capele unde se afla mormintele mai multor membrii al familei Medici dar si sculpturi ale lui Michelangelo. Sfat: viziteaza si biserica alaturata: San Lorenzo ( intrare separata) unde gasesti picturi si mormantul lui Donatello.

Aici poti vizita Galeria Palatina unde se afla mare parte din colectia de arta a familiei Medici invecinata este Gradina di Boboli – cunoscuta drept cea mai frumoasa gradina a orasului. Cumpara bilete combinate pentru a vizita mai multe muzee din cadrul Palatului.