Sfaturi pentru a scapa de somaj

Mai jos voi enumera cateva sfaturi ca sa scapati de somaj si sa accelerati procesul de gasire a unui loc de munca.

Nu este nici un secret faptul că şomajul este una dintre preocupările principale ale majoritatilor romanilor de azi. De la criza economică recentă, aproape fiecare roman poate spune că, cel puţin ştie pe cineva care este sau a fost fără loc de muncă o perioada mai scurta sau mai lunga de timp. Şomajul continuă să creasca in continuare in perioada urmatoare şi experţii cred că ar putea dura ani de zile pana se va reveni la nivelul perioadei dinainte de intrarea in recesiune.

Daca in Europa de Vest si SUA statul are puternice componente sociale cu care ajuta persoanele intrate in somaj din pacate in Romania acestea practice nu exista si o persoana intrata in somaj se confrunta cu lipsuri financiare majore care in multe cazuri ii afecteaza atat moralul cat si viata de familie.

Principala preocupare a persoanelor care intra in somaj trebuie sa fie gasirea unui nou loc de munca. In ultima vreme au aparut si in Romania cateva site-uri specializate in oferte de locuri de munca cum ar fi: bestjobs, myjob, ejobs s.a. Pe aceste site-uri care centralizeaza oferta din intreaga tara sunt sanse reale sa gasiti uneori oferte de locuri de munca. Au mai aparut si site-uri care ofera locuri de munca pentru strainatate cum ar fi: ec.europa, findjob, netjob s.a. Pe acestea este bines a caute acele personae care doresc sa se relocheze cu locul de munca in alta tara din Europa sin u numai.

Sfatul meu este sa incercati sa ramaneti pozitivi in spirit si modul in care actionati. O persoana demoralizata are sanse mult mai mici de reusita decat o persoana motivate si cu o gandire pozitiva.