Oportunitati de munca in U.E.

Pentru cetăţenii non-europene, care lucrează în Europa are reputaţia de a fi dificilă. Dacă nu sunteţi a Uniunii Europene titular paşaport, merge stereotip, reglementările locale va închide de pe piata, asa ca nu ar trebui să cred despre el. Care poate să fi fost adevărat în trecut, dar nu orice mai mult. Multe guverne europene au început să se schimbe legile, şi au început să încurajeze imigraţia pentru cetăţenii non-UE, cu grade universitare şi aptitudini care sunt în cerere. Există mai multe motive, dar cel mai frecvent citate unul este faptul că Europa a suferit mult timp de la La rândul său, "exodul creierelor.", Această lipsă de experţi şi oameni cu studii superioare afectează creşterea economică şi guvernele europene doresc să schimbe acest lucru. Cuvântul a fost lent în a ieşi, totuşi. Acest lucru poate fi, deoarece ţările s-au ocupat schimbarea legilor şi angajarea în dezbaterile interne, fără timp pentru nimic altceva. Linia de jos, însă, este faptul că permisul de muncă monolit este înlocuit în multe ţări printr-o combinaţie de permise de sedere cu diferite niveluri de permisiune de muncă şi a permiselor de muncă cu condiţii flexibile.
Avand o idee de bază a modului în care munca detalii vă poate ajuta să înţeleagă modul în care guvernele în ţări precum Marea Britanie, Belgia, Franţa şi Germania încearcă să atragă oameni, deoarece acestea fac toate lucrurile complet diferite. Sunet ca o enigmă? Nu este. Ne vom uita la un pic de teorie şi apoi câteva exemple practice. În primul rând, cetăţenii non-UE nu au un drept automat de muncă (de exemplu, au permisiunea de a lucra) în cadrul Uniunii Europene. (Cetăţenii Uniunii Europene nu.) Puteţi fi dat acest drept de către guvernele locale. simplu, şi cele mai recunoscute formă, este permis de muncă. Acesta nu este numai una, deşi. (Tine minte asta pentru mai târziu.) În al doilea rând, o viză de şedere / permis arată că aveţi dreptul legal de a sta într-o ţară. Aceste permise sunt de obicei administrate pentru un anumit scop, cum ar fi sa fiu cu familia ta, fiind cu un partener / soţ / soţie, studiind, şi aşa mai departe. Autorizaţia poate fi emisă cu restricţii asupra acestuia, pentru o perioadă limitată sau nelimitată de timp, şi pot sau nu pot efectua permisul de muncă. Asta nu poate suna ca de mult, dar în practică se poate lucra pentru tine. Să spunem că sunteţi studiază în Italia. Tu vei fi acolo pentru un an, la o universitate locală. permisului de rezidenţă va spune, bine, că eşti un student care se află în Italia, punct de vedere legal pentru un an. În acelaşi timp că nu sună prea glorios, cardul dvs. de asemenea, poartă cu ea dreptul de a lucra. Deci, toate de întuneric şi doom pe care ai citit despre ea lua un an sau mai mult pentru a obţine un permis de muncă pentru un loc de muncă în Italia ... aceasta nu se aplică pentru tine!
Notã de rezolvat, însă, că trebuie să respecte cu orice condiţii sunt în vigoare în localitatea dumneavoastră. Dreptul de a lucra cu un student permis în Italia nu este nelimitată, iar scopul vostru real este de a studia, nu locul de muncă) anterioare. În articol, am menţionat că guvernele europene încearcă să atragă oameni talentaţi din afara UE. Ce faci acest lucru într-o serie de moduri, dar cele mai populare sunt relaxat permise de muncă şi Green Card. permisele de muncă sunt mai puţin restrictive o categorie largă, dar de lucru foarte simplu. Dacă o companie vrea sa te angajeze, ei pot. Un guvern încă emite un permis de muncă, dar suspendă anumite cerinţe. De exemplu, ele nu necesită potentialilor angajatori să dovedească că nu există există o lipsă de candidaţi eligibili locale. În schimb, angajatorul poate avea pur si simplu pentru a arăta că salariul este mai mare decât un anumit nivel şi că eşti un individ talentat / foarte educat. Cu alte cuvinte, poti sa te duci lucra într-o ţară în trei condiţii, şi anume că aveţi o ofertă de muncă, diplomă universitară acceptabil şi un salariu peste minim prestabilit. Asta e! În prezent, nouă ţări au o formă de această autorizaţie, şi alte două sunt în considerare ideea. Să ne uităm la un exemplu practic.
Fred are un grad avansat de la o universitate de stat în Georgia, şi nu există o companie din Anvers, care ar dori să-i dea un loc de muncă, care are un salariu de 50.000 de dolari pe an. Dacă toate hârtiile este OK, atunci aceste condiţii pot fi suficient pentru autorităţile locale să elibereze toate hârtiile şi Fred poate fi pe planul de lângă Bruxelles. Până rutiere în Ţările de Jos, deşi, autorităţile olandeze ar spune că acest lucru nu este suficient pentru a se califica pentru permis de munca lor au facilitat, deoarece acestea au condiţii diferite. Green Card de lucru diferit. De fapt, numele de Green Card este un pic confuz din ţările europene, în fapt, nu au echivalent de rezidenţă Statelor Unite permanent de şedere. (Numele vine de la folosirea populare.) Ţările europene folosesc sisteme de schimb bazat pe puncte, imigraţie care se aseamănă cu cele utilizate în Canada sau Australia. În acest proces, un solicitant este dat de puncte pe baza unor criterii cum ar fi sectorul educaţiei de carieră, şi salariu. Guvernele apoi setaţi un număr minim de puncte pentru o cerere de succes. Dacă scorul de mai sus că numărul de funcţionari şi să accepte dovezi, puteţi muta! Una dintre cele mai bune caracteristici ale Green Card este faptul că unele ţări vă permit permisul de muncă, automată şi nelimitată. Pe ansamblu, programele se împart în două categorii de bază, cele care vă puteţi aplica fără un loc de muncă, şi cele în cazul în care aveţi nevoie de o ofertă de muncă pentru cererea iniţială. Marea Britanie are cel mai vechi sistem, şi alte şase ţări au un program în loc sau în considerare a face acest lucru.
Din nou, un exemplu practic ajută clarifica lucrurile. Sally are o diplomă de la o universitate de stat din Oregon, urmărit şi un MBA la Universitatea din Virginia. Ca se gandeste la muncă în Europa, şi constată lista cerinţelor pentru Regatul Unit. Pe baza de MBA ei şi unde a studiat, ea poate califica pentru un permis de rezidenţă cu permisiune de lucru. Ea nu are nevoie de măcar un loc de muncă în prealabil! Ea are, însă, trebuie să completaţi toate hârtiile corect şi să obţină viză de ei înainte de a pleca de la Londra. Sally ar putea avea nevoie, de asemenea, să demonstreze autorităţilor că ea are un loc de muncă şi este castiga peste un minim necesar pentru ca autorităţile să emită ei o reînnoire după doi ani. Totusi, nu este necesar permis de muncă! Ţineţi minte că permisele de muncă a scăzut depinde de circumstanţele individuale, în timp ce pentru carte verde aveţi nevoie pentru a furniza dovezi dreptul de a se califica. (Asiguraţi-vă că utilizaţi cunostinte ajuta legale locale!) Chiar şi cu aceste obstacole juridice, aceste schimbări reprezintă o schimbare reală pentru cetăţeni talentaţi şi educaţi non-UE care sunt deja locuiesc şi muncesc în Europa sau sunt de gândire de a face mişcare. Acum zece ani, de exemplu, permise de muncă au fost subţire pe teren pentru oricine nu este transferate de către o companie.
Lucrurile nu sunt încă în picioare, şi chiar şi variaţiile mari sunt în lucrări. Uniunea Europeană trece printr-o reorganizare majoră, şi competenţe sunt transferate de la nivel naţional, la sediul UE de la Bruxelles. În unele zone, cele 27 de legislaţiile naţionale individuale şi politicile sunt înlocuite cu o structură coordonată pentru toate elementele de UE. Imigraţiei pentru oamenii talentaţi şi educaţi din afara Uniunii Europene este unul din domeniile pentru examinare. Oficialii au început o serie de iniţiative care promit liberalizarea în continuare, nu doar pentru Marea Britanie, Franţa sau Germania, dar pentru întreaga Uniune Europeană. Că, deşi, merită un alt articol.