Locuri de munca in Leipzig

Leipzig este un mare oras din estul Germaniei. Este cel mai mare oras din cele 5-6 orase importante din landul Saxonia.

Cele mai mari si importante orase aflate in apropiere de Leipzig sunt Berlin situate la 14km nord-est, Praga la 195 km sud-est si Frankfurt pe Odra la 295 km sud-vest de Leipzig.

La finalul anului 2009 Leipzig avea o populatie de jumatate million de locuitori.

Locuitorii din aceasta zona sunt buni comerciati sector in care aveti sanse mari sa va gasiti un loc de munca in acest oras. Ca si curiozitate strada Lipscani din Bucuresti isi trage numele de la comerciatii originari din Leipzig care aveau magazine pe aceasta strada.

In Leipzig au sedii importante urmatoarele companii: Amazon, fabrica de piane Bluthner, BMW, DHL, Porche, Siemens.

Un alt domeniu unde va puteti gasi locuri de munca este turismul, orasul Leipzig fiind un oras vizitat anual de multi turisti. In centrul orasului gasiti multe baruri, magazine si restaurante care fac periodic angajari. Tot in Leipzig se gaseste si un mare mall denumit Leipzig Central Station.

In acest oras se gaseste si o mare universitate unde isi fac studiile foarte multi tineri din partea de est a Germaniei si din tarile invecinate. Ca orice mare centru universitar si Universitatea din Leipzig are in jurul ei o multime de facilitati pentru studenti: restaurante, pub-uri, locuri de cazare in care va puteti gasi relative usor un job.

In Leipzig compania de curierat DHL isi are un mare centu logistic pentru livrarile aeriene, practic in acest oras DHL isi desfasoara majoritatea livrarilor pe care aeriana intre Europa si restul continentelor.

In Leipzig isi mai are sediul compania Kirow Ardelt AG care este cel mai mare producator mondial de macarale pentru calea ferata.