Situatia locurilor de munca in Olanda

Rotterdam, 19 ianuarie Wärtsilä, producătorul finlandez de motoare şi elice, este de peste 570 în acest an reduce locurile de muncă în Ţările de Jos. În această dimineaţă, a anuntat compania. Fabrici în Ţările de Jos, mulţi suferă de pe urma crizei economice.

"Anul trecut, numărul de comenzi a scăzut", a declarat Fred van Beers, director al diviziei olandeze a Wärtsilä. "Mai mult, am avut de a face cu anulările că noi nu am văzut venind."

Wärtsilä la producţia de elicelor navei şi transferul marine în China, pentru că doar merge foarte bine cu construcţiilor navale. "Chinezii au facut clar pentru noi că doresc să lucreze cu producătorii locali", spune Beer. "Dacă noi nu produc în China, se vor apropia de alti producatori navei." Beers solicită decizia de a reduce locurile de muncă, prin urmare ", corect, dar amar pentru personalul".

Wärtsilä Olanda are 1.500 de oameni de la plante în Drunen, Zwolle, Schiedam. În special înfiinţarea în Drunen - fosta Buze Şuruburi - de asemenea, lovit tare: aici sunt 400 de oameni îşi pierd locurile de muncă.

Sindicatele şocat de decizia companiei. "Noi nu am văzut relocalizarea producţiei," spune regizorul Theo Katerberg de Profesionişti NVC, care în sine a fost informat aseară. "Era clar că au existat mai puţine comenzi din cauza crizei, dar sediul central în Finlanda a decis să facă întreaga linie de producţie pentru a elimina din Olanda, vine ca o surpriza mare."

"Această reorganizare înseamnă exerciţiu capăt pentru angajaţii de Wärtsilä," spune regizorul George uniune Kruithof al Uniunii. "Poate putem câţiva oameni pentru o nouă poziţie în cadrul companiei de control, dar cel puţin 500 de angajaţi se va încheia pe stradă."

Directorul Van Beers confirmă acest lucru. "Ne vom uita cu atentie la locuri de muncă în alte departamente, dar în cele din urmă există aproximativ 570 de concedieri."

Sindicatele sunt foarte preocupat de viitorul lucrătorii care îşi pierd locul de muncă: în regiunea din jurul Zwolle Drunen, şomajul şi criza rapid. Berea are o întâlnire după-amiază cu municipalitatea de Heusden, Drunen care aparţine, pentru a vedea unde muncitorii concediaţi poate apela la.

Preluare: nrchandelsblad