Locuri de munca in Germania

Germania a fost prima tara din Europa care a anuntat in anul 2010 doua trimestre de crestere economica si astfel a anuntat iesirea din recesiune.
Germania are cea mai mare economie națională din Europa, a patra din lume ca PIB nominal, și a cincea din lume în funcție de paritatea puterii de cumpărare, conform datelor din 2008. De la începuturile erei industriale, Germania a fost un lider, inovator și beneficiar al unei economii din ce în ce mai globalizate. Germania este lider mondial în exporturi, exportând bunuri în valoare de 1,133 trilioane de dolari în 2006 (incluzând țările din zona Euro), și generează un surplus comercial de 165 de miliarde. Sectorul servicii contribuie cu aproximativ 70% la PIBul total, sectorul industrie cu 29,1%, și sectorul agricultură cu 0,9%. Majoritatea produselor sunt din domeniul ingineriei, în special automobile, instalații mecanice, metalurgie și bunuri chimicale . Germania este cel mai mare producător de turbine de vânt și tehnologia puterii solare din lume. Cele mai mari târguri și congrese internaționale de comerț din fiecare an au loc în orașe germane, cum ar fi Hanovra, Frankfurt și Berlin.
In a doua perioada a anului 2010 in Germania se gasesc locuri de munca in agricultura in special pe valea Rinului la cules de struguri in marele bazin viticol din aceasta zona. Tot in agricultura se mai gasesc locuri de munca in Bavaria la cules de fructe si porumb.
In industrie in Germania se pot gasi in acest moment locuri de munca pentru persoanele specializate in soft pentru calculatoare. Datorita dezvoltarii puternice a Germaniei "motorul economiei europene" tot timpul persoanele bine pregatite in domeniile de varf ale momentului isi vor gasi de lucru.