Locuri de munca in landul Hesse

Landul Hesse din Germania este un land care are o intindere de 21.110 km patrati, o populatie de 6 milioane locuitori iar capitala landului este in orasul Wiesbaden.
Cele mai importante orase din landul Hesse sunt: Frankfurt pe Main , Wiesbaden , Darmstadt , Offenbach , Hanau , Gießen , Wetzlar, Limburg, Fulda, Kassel şi Marburg an der Lahn.
Orasul Frankfurt pe Main dupa cum se vede si din nume este situat pe raul Main fiind un oras puternic industrializat si un important centru bancar. In acest oras economistii de calibru isi pot gasi un loc de munca bine platit in sistemul bancar. In Frankfurt pe Main isi au sediul importante institutii bancare din Europa si din lume ditre care amintim: sediul Băncii Centrale Europene ,Banca Federală Germană, Frankfurt Stock Exchange şi Frankfurt Fair Trade.
Cu peste 922 de locuri de muncă la 1.000 de locuitori, Frankfurt are cea mai mare concentraţie de locuri de muncă în Germania. Numărul mare de aproximativ 600.000 de locuri de muncă cu doar 663 de mii de locuitori din oraşul în sine se explică prin numărul mare de navetişti care lucrează în oraş, ceea ce ridică PIB-ul pe cap de locuitor din populaţia rezidentă în mod semnificativ. În zilele de lucru si sambata sunt in jur de un milion de oameni în limitele oraşului.
In Frankfurt se pot gasi de asemenea locuri de munca in transporturi. In acest oras se gaseste cel mai mare aeroport din Europa si importante cai de comunicatie terestre si maritime pe raul Main.