Traditie si istorie in Marrakech, Maroc

Când ne gândim la concediu nu suntem niciodată deciși asupra destinației . Poate acest oraș marocan cu influențe de culturi europene nici nu ne trece prin gând. Tocmai pentru acest fapt doresc să vă aduc pofta de culori puternice, odihnă în curțile interioare, bazarurile și mâncărurile aromate făcute cu pasiune.
Marrakesh deloc neaccesibil, se află în nordul Africii.

Ce se poate vizita?
Deoarece arhitectura marocană și detaliile decorative sunt recunoscute peste tot în lume, merită vizitate palatele, cel mai important fiind Bahia. Vizitarea pieţelor este un lucru ce nu trebuie ratat deoarece oferă cea mai bună perspectivă pentru cunoașterea culturii marocane îndeaproape. Totul se întâmplă în jurul acestor piețe, aici se socializează, aici se achiziționează cele mai proaspete alimente, se găsesc cele mai variate condimente, dar nu în ultimul rând, accesorii și obiecte de decor. Piața Djema el Fnaa este cea mai importantă piață a orașului și se află în patrimoniul UNESCO. Străzile sunt destul de înguste, formând un labirint veritabil unde oricine s-ar pierde fără o hartă. Aceste străzi înguste pline de prăvălii, ateliere, destul de prăfuite, deschid uși care duc către curți interioare cu fântâni arteziene, niște oaze de liniște pentru oricine. Aceste curți interioare sunt considerate cele mai importante zone al locuințelor. Se mai pot vizita și Grădinile Majorelle care i-a aparținut lui Yves Saint Laurent sau cea mai înaltă clădire, Moscheea Koutubia unde se fac chemările la rugăciune.

Când este indicată vizitarea orașului?
În lunile de primăvară și toamnă este recomandat vizitarea zonei deoarece temperaturile sunt foarte înalte în lunile de vară, ajungând la 40 grade.

Unde ne cazăm?
În Marrakesh se găsesc hoteluri de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, însă se recomandă cazarea în riad, locuință tradițională marocană, dacă se dorește cunoașterea modului de viață.

Ce mâncăm?
Merită gustată mâncarea tradițională deoarece este una foarte gustoasă. Marocanii gătesc cu multe legume, carne de vită, de pui și mai rar de miel. Mâncarea tradițională numită Tajine se face în cuptoare săpate în pământ, în vas ceramic. Tarabele oferă mâncare foarte proaspătă gătită după tradiţiile lor. Inspiraţie și răsfăț.

Singurul dezavantaj este probabil mirosul din interiorul orașului care este însă tolerabil. Femeile trebuie să poarte fuste mai lungi de genunchi și să aibă umerii acoperiți, bărbații trebuie să poarte pantaloni lungi. Marocanii cer fără rușine bacșiș și sunt foarte restrictivi în ceea ce privește accesul în muzee sau palate.

Plimbările lungi, mâncarea gustoasă și tradiția unei civilizații pline de culori ne atrag către acest oraș.