Obiective turistice Kemer, Turcia

Încântătoarea staţiune Kemer, aflată în apropiere de Antalya, te întâmpină cu sporturi acvatice, cu albastrul strălucitor al Mării Mediterane şi cu ruine gata să refacă epoca de glorie a turcilor.
Pentru o plimbare pe apă, poţi opta pentru o croazieră cu iahtul. Amatorii de sporturi marine pot face scufundari şi rafting în Kemer, iar pentru cei care vor relaxare, hammamurile de aici (Turkish Bath) oferă masaje revigorante. Din Kemer se organizează şi excursii optionale în Pamukkale, la băile de calcar şi celebrul oraş antic Hierapolis. O zi deosebit de frumoasă o poţi petrece în Aspendos şi Side, unde ruinele romane se combină cu peisajul marin şi terasele din bazar.

De bifat în agenda de călătorie:
Peştera Beldibi – un adăpost în piatră ce se mândreşte cu rămăşite de obiecte casnice şi câteva statuete zoomorfe din Epoca de Piatră.
Canionul Goynuk: este nevoie sa înoţi sau să urci pe stâncă pentru a traversa canionul.
Fortareaţa oraşului şi Poarta Hadrian sunt rămăşiţe istorice ale stilului roman foarte bogat. Kaleici este inima Kemerului şi fostul său centru istoric. Acesta a fost restaurat de curând pentru a se alinia hotelurilor, mall-urilor, restaurantelor şi locurilor de distracţie existente acum în oraş.
Muzeul din Kemer este unul dintre cele mai renumite muzee arheologice din lume.
Există foarte multe hanuri amenajate în stilul tipic otoman sau Seljuk.
Beycik este un sat de munte încântător, la doar 15 minute de mers cu maşina din Kemer şi la 20 de minute de mers cu cu maşina pe cablu. Aceasta leagă într-un mod unic două destinaţii clasice de vacanţa – marea şi muntele.
Oraşul Demre era unul dintre cele mai importante orase lyciene, merită vizitată biserica Sfântul Nicolae în care s-a nascut legenda lui Moş Crăciun.

Situat la poalele Mt. Tahtali, la 15 km de Kemer, oraşul antic Phaselis te întâmpină cu plajele adăpostite, cu pietriş şi nisip în jurul golfurilor încântătoare. Apele sunt calme şi oferă siguranţă pentru copii şi tinerii înotători. Ruinele apeductelor, agorele, băile, teatrul, Poarta lui Hadrian şi Acropolisul subliniază importanţa oraşului istoric. Lângă Kemer vei descoperi Parcul Naţional Olimpos, aflat într-o zonă de coastă cu munţi de calcar împăduriţi şi o fâşie frumoasă de plajă. Lângă plajă sunt ruinele antice romane, iar explorarea lor este chiar distractivă pentru că se află pe dealurile împădurite şi printre ele cresc viţă de vie, smochine şi brazi.

Nu rata: La intrarea în Kemer, pe autostradă există un tunel „al dorinţelor“. Se spune că nu poţi să-ţi pui o dorinţă decât prima dată când treci prin el. Potrivit credinţei populare, trebuie să ai ochii închişi şi să-ţi ţii respiraţia şi mâinile ridicate deasupra capului, cât timp treci prin el.
Cavernele Beldibi scobite parcă în stâncă, unde vei vedea picturi rupestre care ilustrează oameni, dar şi unelte folosite în Paleolitic şi Mezolitic.
Jeep safari - o călătorie incitantă şi plină de aventuri în Munţii Taurus.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com