Se spune ca traditia Carnavalului dateaza inca din anul 1162. Pe parcursul Carnavalului participantilor le era permis aproape orice si purtatul mastilor avea un rol special: acela de a inlatura diferentele sociale intre cetateni prin anonimat. Cu alte cuvinte, in perioada Carnavalului nu mai existau bogati si saraci, conti si servitori, ci doar oameni egali.
In zilele noastre Carnavalul a fost readus la viata in anii 1980. Anual, o saptamana inainte de Postul Pastelui Catolic, Venetia se transforma: masti, costume, muzica, dans, culoare si multa voie buna. In fiecare an peste un milion de vizitatori iau parte la aceasta feerie. Noul Carnaval pastreaza o serie de traditii – zborul Turcului, acum transformat in zborul Ingerului, petrecerile publice si private, muzica si distractia. Odata cu relansarea Carnavalului s-a hotarat ca in fiecare an sa aiba loc manifestari tematice.
Plimbandu-te pe strazile Venetiei in aceste zile si vazand atat de multa lume, te minunezi uneori, gandindu-te cum de nu se scufunda orasul. La tot pasul intalnesti o masca, fie ca e un conte sau o contesa, un Casanova, o alegorie sau ceva abstract… Muzica se revarsa subtil printre oameni iar cafenelele Quadri si Florian, atat de vestite, te incanta cu sunete de pian, majoritatea cantate, culmea, de catre romani.
Majoritatea mastilor sunt facute de catre cei care le poarta. Sunt oameni veniti de pe toate continentele Pamantului, care au investit sute, mii si zeci de mii de euro pentru a aduce la viata masti extraordinare. Oameni simpli, ca si noi, care fac totul din pasiune, fara alte scopuri decat placerea privitorilor.
Mergi si tu pentru cateva zile in care sa evadezi din cotidian intr-o alta lume, sa fii cine doresti…poate chiar sub o masca, cine stie?
Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com