Kusadasi, Turcia - Insula Pasarilor

Kusadasi, sau "Insula Pasarilor" este cunoscut drept un fost sat de pescari. In trecut era o oaza de liniste unde fermierii cultivau cimbru, salvie, trandafiri salbatici, smochine, struguri si masline. Asta este si speram ca va ramane un sat mult mai animat.

Kusadasi are o plaja destul de comuna care totusi datorita promenadei sale o face un loc ideal pentru plimbari foarte placute la apus sau sub clar de luna. Ladies Beach, o plaja topless este situata la doar 3.5 km departare de oras. Avand un rol de tampon intre insula greceasca Samos si tarmul turcesc, Parcul National Dilek ofera cateva plaje izolate de paduri de pini. Poate cea mai importanta atractie tursitica in vacanta de la Kusadasi este o calatorie la ruinele de la Efes aflate in apropiere. Alte locuri incarcate de istorie din zona le reprezinta Milet, Priene si Didyma.

Kusadasi a fost sub ocupatie otomana dupa invazia sultanului Mehmet Celebi in anul 1413. In timpul domniei otomane, structuri impresionante au fost ridicate in Kusadasi. Okuz Mehmet Pasa Caravanserai este principala mostenire a arhitecturii otomane din oras fiind ctitoria omului cu acelasi nume, cel care a fost vizirul din timpul domniilor sultanilor Ahmet I si Osman al II-lea. Fortareata consta din porti si ziduri si foarte multe moschei in centrul orasului Kusadasi, dar si din citadela castelului din Insula Pescarusilor, toate fiind construite in perioada otomana si care reflecta arhitectura specifica acelei perioade. Kusadasi inseamna "Insula Pasarilor" si si-a luat numele de la Insula Pescarusilor.

Kusadasi este inima regiunii turcesti situate pe malul Marii Egee si unul dintre cele mai placute si frumoase locuri pentru recreere si vacante. Datorita portului sau Kusadasi este un loc preferat de multe yachturi si ambarcatiuni de agrement. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea zonei si la deschiderea multor magazine ceea ce a facut din Kusadasi un loc prielnic de shopping. Kusadasi este si un bun punct de pornire pentru cei care doresc sa viziteze Efes, Pamukkale si Milet.

In toata Turcia si mai ales in Kusadasi, marea majoritate a oamenilor vorbesc destul de bine engleza si veti intalni si multi turci care vorbesc foarte bine limba romana. Desi moneda nationala este lira turceasca, in Kusadasi sunt larg acceptate si alte monede cum ar fi dolarul american, euro si chiar leii romanesti. Bancile si casele de schimb sunt deschise de la 8:30 pana la 17:00 dar sunt unele oficii de schimb care raman deschise pana la miezul noptii mai ales vara cand afluxul de turisti este foarte mare.

In Kusadasi veti intalni amestecul perfect dintre misticismul oriental si modernismul vestic, de accea poate Kusadasi este un paradis pentru cei mai mari impatimiti ai shopping-ului. Shopping-ul este in Kusadasi o atractie in sine si face din Kusadasi un loc cu atat mai atragator. Ca peste tot in Turcia negotul poate fi amuzant, relaxant si absolut orice produs are un pret negociabil. Desigur si competitia este mare in aceasta zona plina de potentiali clienti, ceea ce rezulta in preturi foarte bune si poate face din shopping o experienta memorabila.

Magazinele din Kusadasi sunt deschise de dimineata pana la 12 noaptea in timpul verii, sapte zile pe saptamana iar in fiecare marti si vineri este dechisa o piata foarte mare in care se vand fructe si legume locale dar si textile si broderii turcesti. Kusadasi este una dintre cele mai sofisticate destinatii de vacanta de pe litoralul turcesc, fiind ideal pentru o vacanta pe plajele cu nisip fin si apa curata. Contrastul dintre atmosfera plina de viata a orasului si ruinele din regiune, creaza un aer special in acest oras de pe litoralul turcesc.

Life Care – afacerea ta MLM cu produse BIO – www.life-carebio.com