Locuri de munca in Lyon

Orasul Lyon este unul dintre cele mai mari orase din Franta fiind situat in centrul tarii. El se afla la confluenta raurilor Rhone si Saone si este situat la 460 km sud de Paris 316 Km nord de Marsilia.
Orasul Lyon a fost fondat de romani in secolul 1 inainte de Christos, acesti au intemeiat aici o localitate numita Lugdunum.
Lyonul este un oras foarte bine dezvoltat din punct de vedere economic aici gasindu-se unele dintre cele mai importante activitati industriale din Franta.
In Lyon va puteti gasi loc de munca daca sunteti un bun specialist in industria mecanica pentru ca sunt cateva fabrici foarte mari din acest sector de activitate.
Pentru doamne se pot gasi destul de multe locuri de munca pentru ca orasul Lyon mai este cunoscut ca si "orasul textil" al Frantei. Multe case de moda renumite de la Paris si pana la Milano isi creaza vestimentatiile folosind materiale textile produse in Lyon.
Industria chimica si farmaceutica este foarte bine reprezentata in orasul Lyon. In acest sector de activitate si in special in cel farmaceutic isi pot gasi cu usurinta locuri de munca persoanele bine instruite din punct de vedere profesional.
In apropiere de Lyon se gasesc si multe ferme unde agricultorii isi pot gasi locuri de munca si sa nu uitam ca in aceasta zona se gasesc si cateva podgorii de exceptie ale Frantei cum sunt: Beaujolais, Coteaux du Lyonnais sau Côtes du Rhône.